Voor wie is chiropractie?
In principe kan iedereen ongeacht de leeftijd behandeld worden, van baby’s tot ouderen. Uiteraard zal tijdens het onderzoek gekeken worden of er contra-indicaties aanwezig zijn voor de
behandeling. Als dit het geval is wordt u terug verwezen naar uw huisarts.
KinderenDe wervelkolom speelt een cruciale rol in de gezondheid en ontwikkeling van een kind. Vanaf de geboorte kan de wervelkolom al worden beïnvloed, en ook de dagelijkse activiteiten van een opgroeiend kind, zoals vallen en opstaan, kunnen leiden tot onbalans in het lichaam. Deze onbalans kan op langer termijn de basis vormen voor latere gezondheidsproblemen.
OuderenNaarmate we ouder worden is het des te belangrijker om goed voor ons zelf te gaan zorgen. Door jarenlang onzorgvuldig met ons lichaam om te gaan krijgen we opeenstapeling van klachten/symptomen waar we niet altijd van weten waar het vandaan komt. Deze problemen zijn vaak het resultaat van een verstoorde balans in het lichaam.
Chiropractie richt zich op het herstellen van deze balans. Door communicatie tussen de hersenen en het lichaam te verbeteren, kunnen niet alleen bestaande klachten verlichten, maar ook de algehele kwaliteit van het leven verhogen. Dit resulteert in een functie die meer in lijn is met uw gezondheid en lichamelijk welzijn.
Zwangere vrouwenTijdens de zwangerschap kunnen verschillende klachten optreden, waaronder bekkeninstabiliteit. Deze aandoening kan ontstaan door veranderingen in de houding en structuur van het lichaam, wat leidt tot extra druk op de wervelkolom/zenuwstelsel en omliggende spieren.
Een verstoorde wervelkolom kan ongewilde reacties in het vrouwelijk lichaam teweegbrengen, zoals verhoogde stress en activatie van het sympathisch zenuwstelsel. Dit kan niet alleen ongemak voor de moeder veroorzaken, maar ook onnodige belemmeringen voor de ontwikkeling en groei van het ongeboren kind.
Door zachte en veilige aanpassingen gericht op het herstellen van de wervelkolom en het verbeteren van de algehele balans, kunnen we het lichaam zo optimaal mogelijk laten functioneren.
Eigen verantwoordelijkheidVan groot belang is de eigen verantwoordelijkheid van de patiënt. Om een optimale gezondheidstoestand te bereiken en te handhaven is een juiste leefwijze essentieel. Denk hierbij aan een goede houding. Ook een goede stoel, een goed bed en oefeningen dragen bij tot het verminderen of vermijden van klachten.